leykarosΑ.Σ. ΛΕΥΚΑΡΟΣ 

Ο Α.Σ. ΛΕΥΚΑΡΟΣ ΒΟΥΛΑΣ ιδρύθηκε το 1993 και η λειτουργία του ξεκίνησε το 1994 στα Νότια Προάστεια και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Βούλας. Τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου ήσαν γονείς μαθητών του τμήματος αυτοάμυνας των Εκπαιδευτηρίων "ΑΕΤΕΙΟΝ" καθώς και Δημοτικοί Υπάλληλοι του Δήμου Βούλας. Η ανάγκη για αγωνιστική δραστηριότητα ώθησε τον προπονητή Γιώργο Ζαντιώτη στην δημιουργία του αθλητικού συλλόγου του Α.Σ. ΛΕΥΚΑΡΟΥ  έτσι ώστε οι μαθητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων και μετέπειτα του συλλόγου, με αθλητικά δελτία να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Ομοσπονδίες των πολεμικών τεχνών, κατά κύριο λόγο του Okinawa karate και μετέπειτα του νεοσύστατου Ju Jitsu. Όπως κάθε αρχή έτσι και αυτή του Α.Σ. ΛΕΥΚΑΡΟΥ ήταν  δύσκολη,  με σημαντικότερο πρόβλημα τον χώρο προπονήσεων, ο οποίος βρέθηκε με τη βοήθεια του Δήμου και ήταν αυτός της αίθουσας εκδηλώσεων του 1ου Δημ.Σχολείου Βούλας (Ποσειδώνος και Παγκάλου).  

Η γρήγορη ανάπτυξη των αθλητικών ομάδων και οι πρώτες αθλητικές επιτυχίες,  ανάγκασαν τους ανθρώπους του Λεύκαρου να αναζητήσουν νέα προπονητική έδρα.  Και πάλι με πρωτοβουλία του προπονητή Γιώργου Ζαντιώτη, δημιουργήθηκε η σχολή του ΚΕΝΤΡΟΥ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ στη Λεωφόρο Βάρης 15 στο Δίλοφο. Από τότε μέχρι και σήμερα, πάρα πολλές αθλητικές επιτυχίες στην  Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει να παρουσιάσει  ο πρωταθλητής σύλλογος για το άθλημα του ju jitsu Α.Σ. ΛΕΥΚΑΡΟΣ. Είναι πρωτοπόρος  για το άθλημα του Ju Jitsu και  άνοιξε τον δρόμο για  διεθνείς επιτυχίες στα Πανευρωπαικά και Παγκόσμια πρωταθλήματα όλων των ηλικιών.  Ο Α.Σ. ΛΕΥΚΑΡΟΣ Βούλας όμως δεν έχει να παρουσιάσει μόνο αθλητικές επιτυχίες, αλλά ήταν και είναι πολύ παραγωγικός  και σε άλλους τομείς όπως,  στην στελέχωση στον τομέα της Διαιτησίας προωθώντας εθνικούς και διεθνείς διαιτητές,  αλλά και στον παραγοντικό τομέα των Διοικητικών Συμβουλίων και Επιτροπών σε εθνική και παγκόσμια εμβέλεια. Ο πρώτος Πρόεδρος της ΕΦΕΟΖΖ και νυν της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, όπως επίσης και ο νυν Πρόεδρος της ΕΦΕΟΖΖ Ανέστης Πουλικίδης,  υπήρξαν γονείς όπου τα παιδιά τους συμμετείχαν  στις αθλητικές δραστηριότητες του Α.Σ. ΛΕΥΚΑΡΟΥ, όπως επίσης λειτούργησαν και σαν διοικητικά στελέχη του πρωταθλητή συλλόγου.

Πολλοί προπονητές και Ομοσπονδιακοί προπονητές σήμερα υπήρξαν μαθητές, βοηθοί και συνεργάτες του προπονητή Γιώργου Ζαντιώτη και του Α.Σ. ΛΕΥΚΑΡΟΥ, καθώς και όλων των μετέπειτα παραρτημάτων του.  Ο Α.Σ. ΛΕΥΚΑΡΟΣ Βούλας είναι πρωτοπόρος και στις διοργανώσεις, στα σεμινάρια και στις επιδείξεις  αφού από την αρχή της λειτουργίας του έχει διοργανώσει δεκάδες διασυλλογικά και Πανελλήνια πρωταθλήματα, διεθνή σεμινάρια και Summer Camp της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας της JJIF, και μεγάλα event όπως σεμινάρια με τους μεγάλους Δασκάλους  Βασίλη Ζαχόπουλο Okinawa Karate,  Mario den Edel  Ju Jitsu, Avi Moyal Krav Maga, Master Chen Tai chi, Bert Van Haren Ju Jitsu, Χαράλαμπο Αργυρίου Okinawa Karate, Τamir Israel Krav Maga, Bertrand Amoussou Judo, Ju Jitsu, M.M.A., Shlomi Moyal Krav Maga, Rob Haans Ju Jitsu, Florence Bailly Ju Jitsu, Παναγιώτης Κανελλόπουλος Okinawa Karate, καθώς επίσης Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές όπως Ηλίας Ηλίαδης Ολυμπιονίκης Judo, Γιώργος Τζάνος Παγκόσμιος Sport Karate, Percy Kunsa Παγκόσμιος Ju Jitsu, Νίκος Κοσμάς, Παγκόσμιος Sport Karate, Χρήστος Κελετζιάν Παγκόσμιος Ne waza-Brazilian Jiu Jitsu, Μιχάλης Ζαμπίδης Παγκόσμιος Kick Boxing και πολλοί άλλοι.  

Ο Α.Σ. ΛΕΥΚΑΡΟΣ Βούλας τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο γνωστός και δημοφιλής όχι μόνο στην περιοχή των 3Β, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων και της Αττικής. Στους πολλούς αρωγούς και συμπαραστάτες του σωματείου ξεχωρίζει ο νυν Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος αναγνώρισε έμπρακτα την ουσιαστική λειτουργία του, τις αγωνιστικές επιτυχίες, αλλά και την προσφορά και την επιρροή του στους Δημότες της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.  Σχολή και σύλλογος μαζί, δύο έννοιες ξεχωριστές,  μα με κοινή λειτουργία και συντονισμό, έχουν δυναμική παρουσία  στα δημοτικά αθλητικά πράγματα της περιοχής, από την σύσταση του πρώτου αθλητικού οργανισμού ΔΑΟΒ  μέχρι και σήμερα του σύγχρονου ΟΑΠΠΑ

Άλλη μια σημαντική δράση του πρωταθλητή συλλόγου είναι και αυτή σε σχέση με τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.  Από το 1999 και με προτροπή του τότε Δημάρχου κυρίου Μάντεση, ο Α.Σ. ΛΕΥΚΑΡΟΣ ξεκίνησε τη συνεργασία του με το τότε ΠΙΚΠΑ ΒΟΥΛΑΣ και δημιούργησε το πρωτοποριακό πρόγραμμα αυτοάμυνας για άτομα με νοητικές και κινητικές δυσκολίες (ΑΜΕΑ).  Από τότε μέχρι και σήμερα δεκάδες μικρά και μεγάλα παιδιά έχουν περάσει από το πρόγραμμα αυτοάμυνας για ΑΜΕΑ και έχουν αποκτήσει πλούσια εμπειρία και κινησιολογία γυρω από το Ju Jitsu και την αυτοάμυνα.  Το κοινωνικό πρόσωπο του Α.Σ. ΛΕΥΚΑΡΟΥ επεκτείνεται και σε δράσεις και συνεργασίες όπως το ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS, το ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ (ψυχουποστηρικτικό πρόγραμμα για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο), το MAKE A WISH (ήδη έχουμε πραγματοποιήσει τέσσερεις ευχές), την ΕΛΕΠΑΠ στο κέντρο της Αθήνας (το ίδρυμα αυτό ήταν η αφορμή να ξεκινήσει η λειτουργία του πρωτοποριακού προγράμματος ju jitsu για παιδιά που έχουν πρόβλημα στην όραση), το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, καθώς και με τα Ορφανοτροφεία της ευρύτερης περιοχής. Ο Σύλλογός μας έχει τιμηθεί από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων καθώς και από πολλούς φορείς της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, της Μητρόπολης Γλυφάδας, και της Δημοτικής Αρχής των 3Β. 

Ο Λεύκαρος έχει σταθερή αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική παρουσία, όπως επίσης και μεγάλη αγωνιστική και εκπαιδευτική προσφορά στους μικρούς και μεγάλους,  Δήμοτες της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Νοτίων Προαστίων και σκοπός του είναι η ακόμα μεγαλύτερη διάδοση και ανάπτυξη των παραδοσιακών αμυντικών τεχνών, των μαχητικών αθλημάτων και της αυτοάμυνας και τα εκπαιδευτικά και αθλητικά οφέλη που προέρχονται από αυτά. 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ

Ο Αθλητικός Σύλλογος Πήγασος ιδρύθηκε το 2008 σαν ένα αδερφό- υποστηρικτικό σωματείο του δραστήριου συλλόγου Α.Σ ΛΕΥΚΑΡΟΥ Βούλας. Σκοπός της ίδρυσής του ήταν να καλύψει περιφερειακές δραστηριότητες τμημάτων Ju Jitsu αλλά και άλλων πολεμικών τεχνών στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας του Π. και Ν.Φαλήρου και του Πειραιά. Με την έναρξη της δραστηριότητας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Geobukan Νέου Φαλήρου) ο Πήγασος ήταν ο αθλητικός φορέας όπου υποστήριξε την δράση αυτή.

Ο Σύλλογος αυτός έχει εκατοντάδες μέλη από τα τμήματα του ju jitsu, του karate, του judo, του Παγκρατίου Αθλήματος, Kick Boxing, Krav Maga, Aikido και Iaido, Brazilian Jiu Jitsu, M.M.A. και άλλων πολεμικών τεχνών και είναι υπό ένταξη στις αντίστοιχες Ομοσπονδίες και Οργανώσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια Κολιού για την υποστήριξη στη δημιουργία αυτού του Συλλόγου.

Στόχος του συλλόγου είναι η δημιουργία νέων τμημάτων στην ευρύτερη περιοχή των κεντροδυτικών προαστίων της Αθήνας, και η διάδοση και ανάπτυξη των πολεμικών τεχνών.

athlosΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΘΛΟΣ"

Μετά την επιτυχημένη δράση των εθελοντών προπονητών Ju Jitsu πάνω στο πρόγραμμα αυτοάμυνας για άτομα με κινητικές και νοητικές δυσκολίες (ΑΜΕΑ) στο Πικπα Βούλας, δημιουργήθηκε η ανάγκη λειτουργίας σε πιο οργανωμένες αθλητικές δράσεις, κάτω από την αιγίδα ενός επίσημου Αθλητικού φορέα. Ετσι ιδρύθηκε ο Αθλητικός Σύλλογος ‘’Αθλος’’ του οποίου νονός του ονόματος ήταν οι πρώτοι συμμετέχοντες μαθητές του Πίκπα Βούλας στο πρόγραμμα αυτό (Νίκος Φραγκούλης, Κατερίνα Μπάστα, Μαίρη Βασιλειάδου, Δημήτρης Βαρθαλιτης, Χρήστος Ράπτης, Στέλιος Παντελιδάς, Ανδρέας Κατσάνος). Ο Άθλος είναι το πρώτο επίσημο αναγνωρισμένο σωματείο πολεμικών τεχνών εξειδικευμένο για άτομα με κινητικές και νοητικές δυσκολίες αλλά και τυφλούς και στην ίδρυσή του συνέβαλε αποφασιστικά η οικογένεια Σαγγιώτη – Καραγιάννη και τους ευχαριστούμε πολύ.

Μεγάλος στόχος του συλλόγου είναι η διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος ΑΜΕΑ στην Ελλάδα και η συμβολή του στην δημιουργία της 1ης εθνικής ομάδας Ju jitsu ΑΜΕΑ και η συμμετοχή στα πρώτα Διεθνή αντίστοιχα πρωταθλήματα.

markopouloΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΜΗΜΑ JU JITSU

Από το 2006 μια νέα συνεργασία ξεκίνησε με τον Δήμο Μαρκοπούλου Αττικής. Μετά από μια πολύ πετυχημένη παρουσίαση του αθλήματος του JU JITSU στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου, η ζήτηση για το άθλημα στην περιοχή ήταν έντονη και το πρώτο τμήμα ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου.

Η αθλητική και συλλογική κάλυψη του νέου τμήματος έγινε με προτροπή από τον Δήμο με τον γνωστό για τις μεγάλες επιτυχίες του στο γυναικείο βόλει, τον Αθλητικό Όμιλο Μαρκοπούλου. Ο ΑΟΜ σαν σύλλογος είναι μέλος της ΕΦΕΟΖΖ και δραστηριοποιείται σαν τμήμα JU JITSU σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες της Ομοσπονδίας με έντονη παρουσία και μεγάλες επιτυχίες.

GEOBUKAN Βάρης

Λεωφόρος Βάρης 94,
    Δίλοφο Βάρης

phone Τηλ./Φαξ: 2109657389

call 24 6944427050 Γ. ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ

envelope  geobukan@gmail.com
      info@geobukan.gr

»  Προφίλ
»  Πολεμικές Τέχνες
»  Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα
»  Εκπαιδευτές
»  Διεύθυνση
»  Επικοινωνία

GEOBUKAN Μαρκόπουλου

JU JITSU

 Κλειστό Δημοτικό
    Γυμναστήριο Μαρκοπούλου 
    (Δίπλα από το Γήπεδο Ποδοσφαίρου)

phone Τηλ./Φαξ: 2109657389

call 24 6944427050 Γ. ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ

envelope geobukan@gmail.com
     info@geobukan.gr

KRAV MAGA

KWABA CENTER ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
 ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,
    ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
phone 6972895513
    ΠΛΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΤΖΑΝΕΤΟΣ
envelope tzanetospl@gmail.com

»  Προφίλ
»  Πολεμικές Τέχνες
»  Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα
»  Εκπαιδευτές
»  Διεύθυνση
»  Επικοινωνία

GEOBUKAN Αγίας Μαρίνας Κορωπίου

Δημοτικό Γυμναστήριο
     Λεωφ. Αγίας Μαρίνας
     Κορωπίου 200

phone Τηλ./Φαξ: 2109657389

call 24 6947820382 ΚΟΤΣΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

envelope  specialseals@gmail.com

»  Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα
»  Εκπαιδευτές

Aποδοχή Cookies
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων για την παροχή των υπηρεσιών του, για να βεβαιωθούμε ότι η ιστοσελίδα είναι φιλική προς το χρήστη και την λειτουργικότητα της,
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.